16/11: Bedrijfsbezoek met Rotary

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Maandag werkte ik weer in het ziekenhuis op de dagchirurgie. ’s Avonds gingen we met de Rotary op bedrijfsbezoek; dit keer naar Anita’s systue (het naaiatelier van Anita). En terwijl de leden werden omringt door zachte woldotten in verschillende kleuren vertelden Anita en haar medehelpster Jorunn over het bedrijfje die sinds kort in de gemeente gevestigd is. Naast wolverkoop maakt zij ook de plaatselijke klederdracht (“bunad”) voor zowel vrouwen als mannen.

Anita en Jorunn

Anita en Jorunn

Anita heeft haar hele leven interesse in naaien en breien gehad. Ze starte haar naaiatelier in 1988 bij haar thuis aan de keukentafel. Mettertijd werd dat te groot en opende ze een winkel en atelier in haar woongemeente Stordal en in september 2015 dus ook in onze gemeente Ørskog.

Dames Ørskog bunad

Dames Ørskog bunad

Het atelier is groot en licht en met een bank en tafel in het midden is het ook mogelijk om er gewoon een kop koffie te drinken en daar aan het werk te gaan met je eigen breiwerk.

Het werd een interessant uurtje bij Anita en nadat de president Anita bedankt had kwam Anita met een melding: de club zou een herenbunad krijgen die voor een loterij gebruikt kan worden. Dit was werkelijk een grote verrassing en de leden waren sprakeloos. Ter plekke werd bepaald dat de inkomsten naar het poliobestrijdingsfonds zou gaan.

Heren Ørskog bunad

Heren Ørskog bunad

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *