6-7/12: Naar Ellen en Adri

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Adri, Gert en Janet

Adri, Gert en Janet

Zo gezellig hebben we het bij Ellen en Adri gehad! Het was al een tijdje geleden dat we daar geweest waren en we hadden eerder afgesproken om te blijven slapen. Ondanks de gebroken poot hebben we dat plan doorgevoerd.

Met Ellen

Met Ellen

Ellen had lekker gekookt: zuurkoolstamppot gemaakt van eigengemaakt zuurkool, van aardappels die ze van ons gekregen hadden en lekkere ham uit de regio. „Kortreist mat“ („Kort-reizen“ eten). Adri zorgde voor het toetje: vanilleijs met kaneel, musli en noten. Mjammie!

Met Adri

Met Adri

We hebben heerlijk zitten kletsen maar ik werd op een gegeven moment doodmoe. Ben op de bank gaan liggen en terwijl de anderen druk aan het kletsen waren heb ik twee uur geslapen! Niks gehoord!

De nacht hebben we heel goed doorgebracht. Zelfs geslapen tot kwart over tien! En na een zalig ontbijt, of beter gezegd brunch, zijn we huiswaarts gegaan, nadat Ellen ons nog een tas met boerenkool in de hand meegaf. Lekker!

02 eerste sneeuw

De eerste sneeuw

Onderweg viel er natte sneeuw en dit bleef ook bij huis liggen. Dus de eerste sneeuw is gevallen. Op deze link kan men zien wanneer de voorgaande jaren de eerste sneeuw gevallen is, maar ik noem het hier ook nog even.

2013: 19 november

2012: 25 oktober

2011: geen exacte datum maar het was eind november

2010: 20 oktober

2009: 2 oktober

2008: 5 oktober

2007: 6 november

Bij thuiskomst heeft Gert een maaltje gemaakt van de boerenkool die we na een kerstconcert in Ålesund op hebben gegeten. Zo bestonden onze warme maaltijden dit weekend uit enkel stamppotten. Heerlijk!

Aalesund Manssangforening

Aalesund Manssangforening

Het concert in Ålesund was erg mooi. Er was een korps en het mannenkoor Aalesund Mandssangforening trad op. Zij hebben dezelfde dirigent die wij na oue en nieuw in ons koor ook krijgen. Hij is top! Het concert was gratis maar er was een collecte en de opbrengsten gingen naar een project voor dementie onderzoek.

Met Marit wacht ik na concert op het voorrijden van de auto :-)

Met Marit wacht ik na concert op het voorrijden van de auto 🙂

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *