31/10-2/11: Oefenweekend koor

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

03

Ik schreef het in de vorige weblog al, maar dit weekend hadden we een oefenweekend van koor. Het spande er nog om hoe dat allemaal zou verlopen, want we kregen de maandag ervoor bericht dat onze nieuwe dirigent ziek was en dat zij ons niet kom dirigeren. Stress!! Want wat is nu een oefenweekend zonder dirigent? En hoe moesten we het doen met de kosten van het hotel in Geiranger wat al lang vantevoren besteld en gereserveerd was?

02

Crisismeeting in het bestuur: we moeten een nieuwe dirigent vinden en wat doen we met het hotel als we geen dirigent vinden? We besloten dat het weekend naar Geiranger ongeacht dirigent of niet door zou gaan! Dan maken we er zelf een soort zang- en gezellig weekend van.

Elise

Elise

Iedereen werd ingezet om een vervangende dirigent te vinden; ook het hotelpersoneel. En via hen kwamen we donderdag in contact met Elise, een dirigente die ons wel uit de brand wilde helpen! „Oh takk og lov“ (God zij dank!), zoals ze dat hier zeggen. Wij kennen Elise van een eerdere periode toen zij ons heeft gedirigeert. Dat was echter maar heel kort in 2009. De leden werden ingelicht over deze laatste ontwikkeling en de koffers konden met een gerust hart ingepakt worden.

De bassen en een deel van de tenoren

De bassen en de tenoren

De alten

De alten

De sopranen

De sopranen

Het werd werkelijk een ongelofelijk fijn en goed weekend. Net wat we na een stressige periode nodig hadden. Hetgeen we nu instuderen zijn kerstnummers voor het kerstconcert in de kerk op 20 december.

Anita en Janet

Anita en Janet

Elise dirigeerde ons geweldig goed. Zo rustig en beheerst en toch gedisciplineerd. We hebben alle nummers goed door kunnen nemen. Ook de leden hebben zich exemplarisch gedragen! Zeer geconcentreerd en geen gekletst tussendoor. Geweldig!

Met z'n allen op de foto

Met z’n allen op de foto

Het hotel was ook super. Stelde zich flexibel op en er ontbrak ons aan niets. In zowel restaurant, bar, danskelder, als de spa-afdeling kon iedereen zich naar hartelust uitleven. Met Marit en Odd heb ik ‘s avonds nog een wandeling gemaakt langs de rivier, daar waar ik met Simon en Nanda ook gelopen heb (komt in een volgende log). Maar toen was het bij avondlicht (in het donker) dus we konden niet heel erg veel zien.

Het hotel tussen berg en dal

Het hotel tussen berg en dal

We gaan weer een positieve periode tegemoet, maar zullen na O/N weer op zoek moeten naar een nieuwe dirigent. Daar wordt inmiddels al aan gewerkt.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *