5-7/10: Weer thuis

2018

Na thuiskomst zijn er weer diverse activiteiten die de aandacht vragen. Vrijdagavond was er een presentatie van een aantal arkitekten die zich bezig hebben gehouden met een project wat in het centrum van Sjøholt gaat plaatsvinden. Sinds ruim een jaar is de gemeente bezig om het centrum attractiever te maken. Daar is een persoon voor aangesteld. Samen met architecten hebben ze een analyse gemaakt omtrent wat er veranderd kan worden in het centrum. Ze toonden verschillende tekeningen. Het grappige is dat op bijna alle tekeningen Stolt Mat te zien was…

Zaterdagavond zijn we naar de theatervoorstelling „Maratondansen“ van Teatre Vårt geweest. Deze voorstelling is gebaseerd op het waargebeurde gebeurtenissen in America waar er in de jaren 1930 wedstrijden werden georganiseerd waarbij men zich zolang mogleijk dansend staande moest zien te houden. Economische redenen en beroemd worden waren de drijfkrachten voor mensen om zich aan te melden. Maar de maraton kon wel wekenlang duren waardoor de dansers er miserabel aan toe waren. En de rijksten in het publiek konden zich “kostelijk vermaken”. De gebeurtenissen zijn ook verfilmd in “They Shoot Horses, Don’t They?”.

We vonden het een aangrijpend verhaal en mooie voorstelling.

Gert had tijdens mijn afwezigheid de bibliotheek beneden in de kelder leeggehaald. Hij heeft de oude boekenkasten eruit gehaald en de hele ruimte schoongemaakt.

Hij heeft ook nieuwe gekocht. Die zijn boven naast de logeerkamer neergezet. Heel veel boeken ook weggedaan.

Het is in elk geval fijn om weer thuis bij Gert te zijn.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *