11/9: Opening nieuwe school

2018

Een aantal jaren is er gewerkt aan de bouw van de nieuwe school in ons dorp. Die staat nu op dezelfde plek als de oude school stond. Die is, met uitzondering van de zwemhal, tegen de vlakte gegaan. Onder groot protest van een deel van de inwoners, die vonden het zonde. Maar de gemeenteraad heeft destijds met overgrote meerheid (18 tegen 1) gestemd vòòr een geheel nieuwe school in plaats van de oude school op te knappen en bij te lappen.

Het plein achter school stond vol met leerlingen; klas bij klas. In spanning stonden ze te wachten.

Alle gemeenteraadsleden en andere „belangrijke“ personen waren uitgenodigd voor de opening. Op het plein achter de school vond de opening plaats. Die werd uitgevoerd door de commissaris van de Koning. Deze man is zelf ook eens rector geweest op de oude school. Hij knipte een rood-wit-blauw lint door.

De burgemeester overhandigde de „sleutel“ van de nieuwe school aan de schooldirecteur.

Het bedrijf wat de opdracht voor de bouw van de school had gekregen, gaf een aantal auto-fietsen cadeau.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor nog een verrassing voor de kinderen: ze kregen ijs en een soda uitgereikt, tot grote jubel van de kinderen. De volwassenen kregen daarna een rondleiding door het gebouw. De school staat en heeft bewondering gekregen van alle aanwezigen. En het mooie is: men is onder het budget gebleven!

Hierna was het daarna tijd voor een lunch. Diverse personen hielden een speech waaronder ook de burgemeester. Hij had Stolt Mat opdracht gegeven om een cadeau te maken voor de commissaris van de Koning. Een tas met allerlei waren uit de winkel. Tijdens zijn speech kon hij het niet laten om Stolt Mat enorm te complimenteren en vooral „…de winkeljuffrouw die de zaak op een uitstekende manier beheert. We kunnen zeggen dat zij de best geintegreerde buitenlander in de gemeente is!“ Nou dat was een enorm compliment!

Aan het eind van de lunch was er koffie en een prachtige marsepijntaart(„marsipankake“). Lekker!

Gefeliciteerd met de nieuwe school

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *