21/4: Tuin-Linda, ABBA en Korps

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

We zijn de laatste tijd erg bezig met het denken over het verbeteren van de ruimte in en rondom het huis. Binnenkort gaat het huis geverfd worden. Dat moet echt gebeuren want dat hebben we al een aantal jaren uitgesteld. Dit heeft absolute prioriteit. Een schilder is inmiddels besteld, want we komen er zelf niet aan toe.

We overwegen ook een nieuwe keuken te laten plaatsen. En ook de tuin om het huis zint ons niet helemaal. Speciaal mij niet. Ik heb daarom eens gekeken of er in de buurt iemand was die kon helpen bij het inrichten van de tuin. Ik kwam op „Linda Hagedesign“, zeg maar „Tuin-Linda“.  Ik heb haar een mailtje gestuurd zonder Gert in te lichten. eerst maar eens afwachten wat die zegt. Nadat ik een mail terug had gekregen dat z eons kon helpen, heb ik Gert over het contact verteld. Die reageerde meteen positief.

Linda woont in Ålesund. Zaterdag 21 april is ze bij ons geweest om alles te bekijken. Het was een gure dag, dus niet echt prettig om buiten te zijn. Ook bij de winkel heeft ze gekeken want ook daar wil ik eea aan gaan passen en „op gaan frissen“ met planten/bloemen.

‘s Avonds zijn we naar een optreden geweest van een projectkoor: rond 125 zangers hebben nummers van ABBA ingestudeerd onder leiding van de dirigent Erland Dalen en twee solisten die bekend zijn hier in de regio: Maria Holand Tøsse uit Stordal en Stine Hole Ulla. Ik heb destijds ook overwogen om me op te geven voor dit koor, maar ik heb er ronduit geen tijd voor. Maar Ellen, van Adri was wel van de partij en samen met hem hebben we het concert in Sykkylven bezocht. Het was echt spectaculair.

Het koor met de solisten Stine en Maria

Toen we in Boekel waren een paar weken geleden 6-8 april), kreeg ik bericht van Hilde uit Stordal. Zij speelt in het korps en ik ken haar goed. Of ik op zondag 22 maart programmaleider wilde zijn voor een concert wat zij hielden, samen met het schoolkorps en een ander korps, uit Vatne. De titel van het concert heet „Over The Rainbow“. Ik heb ter plekke gezegd dat het goed was, ook al wist ik niet precies hoe het programma er uit zag. Daar werd Hilde erg blij van.

Op de avond zelf kon ik vooraf wat oefenen met mikrofoon en geluid en namen we de diverse delen even door. De drie korpsen speelden muziekstukken van film en musical, onder andere Les Miserables, Phantom of the Opera, La La Land, Coco, Queen, Back to the future, Jungelboken, West Side Story en meer. Ik had me voor de gelegenheid kleurrijk aangekleed.

Ik vond het echt een heel goed concert. En vond het ook erg leuk om het programma te leiden. Ik ben niet zo’n bangerd om voor een groot publiek te staan. En het publiek was schijnbaar enthousiast want de reacties waren erg positief. Als dank kreeg ik, net als een aantal andere personen, een bloemetje.

Hilde schreef onder andere: „Hei en bedankt voor je goede werk gisteravond. Super gedaan! Het werd een hoogtepunt voor het hele concert om zo’n vlotte humoristische programleidster te hebben. Ik vond dat je het hele programma op een mooie manier samenvoegde. Ik heb van anderen de reactie gehad dat de bloemenuitdeling en dankwoord op een hele grappige en nieuwe manier werd gedaan. Nogmaals veel dank, ook namens de muzikanten.“

De dochter van de koorleider had zelfs gezegd: „Haar daar moeten jullie vaker gebruiken!“

Tja, of ze dat weer moeten doen is nog de vraag maar wel fijn dat ze tevreden zijn over mijn inzet.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *