1/3: Leesgroep

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

De leesgroep vond vanavond plaats in de winkel van Stolt Mat. Er was aanvankelijk afgesproken dat het bij de vrijwilligerscentrale zou zijn maar daar zaten al mensen te vergaderen. Omdat de bibliotheek ook bezet was besloot ik dat het bij mij in de winkel zou zijn. En dat werd erg leuk.

     

Niet iedereen was er (7 dames) en Marit kwam wat later omdat ze niet wist waar het was. We lazen het boek «Sommerboken» van de finse schrijfster Tove Jansson. Emma vertelde over de achtergrond van de schrijfster en Kari had een samenvatting van het boek gemaakt.

Het boek zorgde voor een goede discussie ook al vond het merendeel het geen geweldig boek (ik was ook niet echt gefascineerd). Sommigen hebben slechts een deel gelezen, of niet helemaal uit. We gaven het voorwoord de schuld. De tekst daar hemelde het boek geweldig op en beschreef dat het boek telkens weer opnieuw zou willen lezen. We hadden dus hoge en grote verwachtingen. Maar dat was juist de beperking: we werden in gestuurd hoe we het boek moesten lezen. Sommigen vonden het boek saai. Desalniettemin gaf het boek voldoende om over te praten, zoals onder andere opvoeding van kinderne, hoe het is om op een eiland te leven, zomervakanties en meer.

Emma koos een boek voor de volgende keer: “Vente på fuglen” (Wachten op de vogel) van de noorse schrijver Frode Grytten. Deze schrijver heeft een jaar lang elke dag getwittert en heeft bewezen dat het mogelijk is om grote dingen te schrijven uit het dagelijkse leven. Met 140 tekens vertelde hij dagelijks hoe het is om te leven en ten onder te gaan. Marit zal eea over de schrijver uitzoeken en zorgt voor fruit en gedicht. Emma had dit keer het gedicht vergeten dus daar kunnen we de volgende keer mee beginnen.

De volgende leesgroep is op 12 april en dan zal Vigdis weer een boek uitzoeken.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *