15/12: Theater Terje Sporsem

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Terje Sporsem is een bekende noorse komiker. We zijn naar zijn voorstelling «Religion» (Religie) geweest. Deze voorstelling krijgt geweldige recenties, van zowel diegenen die geloven als die die niet geloven. Terje is erg ontwapenend en zeer humoristisch. Hij brengt het publiek en ook soms zichzelf aan het lachen om de merkwaardige handelingen die achter elk geloof schuil gaan.

Wat bracht een groep mensen uit Trøndelag ertoe om zich te converteren tot de islam en naar Syrië te reizen en te vechten tegen de IS? Waarom protesteerde niemand toen Abraham wilde dat iedereen zich liet besnijden? Moet men eigenlijk leven naar de «wijze» uitspraken van Dalai Lama? En waarom wilde Mohammed eigenlijk niet afgebeeld worden. Dit zijn vragen die Terje zichzelf en het publiek stelt in deze voorstelling.

Het werd een geweldige voorstelling temeer omdat Terje met woorden veel zegt maar nog meer non-verbaal, met name met zijn grappige gezicht, waar je alleen daarvan al kunt lachen. Zeer de moeite waard, deze voorstelling! En grappig detail: hij heeft een heerlijk dialect uit deze regio 🙂

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *