11-12/11: Bezoek Hilde en Stig

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Toen we tijdens onze zomerse wandelvakantie in het noorden van Noorwegen uit de bergen kwamen hebben Stig en Hilde ons met de auto opgehaald. Ze wisten precies waar we wij in hadden want toen we in de auto stapten hadden ze een fles wijn voor ons klaar staan, waar we van gedronken hebben op weg naar Stig’s huis. Wat heerlijk.

We hebben toen een paar nachten bij hen op de Lofoten gelogeerd. We hadden heerlijke dagen bij hen en om onze dank te uiten nodigden we ze uit voor een avondje eten bij ons. Uiteraard bleven ze ook slapen.

Gert had de hele dag al in de keuken gestaan om tapas te maken.

Omelet met groenten, aardappel-appalsalade, kikkererwten met paprika-salade, rode bieten-salade, bloemkool-kerriesalade en een zalmpaté met avocado.

Het viel allemaal zeer in de smaak en de aah’s en mmm’s waren niet van de lucht.

Ik had een zachte chocoladetaart gemaakt als dessert, met koffie en een cognacje erbij.

    

Het werd een hele gezellige avond. En het werd laat. Ik ben op een gegeven moment naar bed gegaan want ik trok het niet meer (het lijkt een traditie te worden). Ook Hilde begon in te dutten, maar de heren gingen nog even door. Ik heb niet gemerkt dat Gert ’s nachts naast me kwam liggen.

Ik was de eerste die opstond. Toen ik beneden kwam was de hele afwas weg. Welk elfje had dat gedaan? Dat was Gert die alles weg had gewerkt voor hij naar bed ging; de schat!

Het ontbijt ging er ook goed in.

Voor ze naar huis reden eerst nog even bij Stolt Mat langs om wat etenswaren te kopen. Als Lofoten-man wilde Stig erg graag de baccalao (gedroogde en gezouten kabeljauw) proberen. Het werd een erg leuk bezoek! En de roze rozen die we kregen hebben nog heel lang gestaan!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *