21-22/10: Jønsbu en Unicef

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Zaterdag nadat we de winkel sloten pakten we de auto in om naar Jønsbu te gaan. Ons jaarlijkse baccalao-etentje met de twee huttenburen vond dit jaar en deze avond weer bij ons plaats. Gert had thuis de avond ervoor al een grote pan baccalao gemaakt van gedroogde vis uit de winkel. Ik dekte de tafel in herfsttooi en om 19.00 uur kwamen de gasten binnen: Ole Mindor en Margit en Thor en Ingrid.

Het werd een gezellige avond. De gasten roemden de gemaakte baccalao met zelfgebakken brood. De wijn vloeide rijkelijk en de nodige politieke discussies werden gevoerd. Met name de fusie van de vijf gemeenten Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog en Ålesund was en heet thema. Zoals gebruikelijk ondersteunde Ole Mindor zijn feiten en ideeën met de nodige schetsen 😊

Daar is hij goed in. Dat bewijst ook die keer dat hij alleen een keer een bezoek aan ons bracht (2 oktober 2016).

Het werd rond 01.00 uur dat de gasten weer naar huis gingen. Ole Mindor stond niet geheel meer stevig op zijn benen en tijdens de afdaling naar zijn hus moest hij door Thor ondersteunt en na een val ophoog geholpen worden naar huis.

We hebben lekker lang uitgeslapen. Het regende maar Gert heeft toch buiten de afwas gedaan toen het wat droog was. Ik heb binnen brieven geschreven.

    

Gert heeft ook het hout wat al een tijdje te drogen lag, in zakken gedaan. Onder de veranda heeft hij al het hout eruit gehaald en het nieuwste hout helemaal achterin gelegd.

    

Nu hebben we weer een goed gevulde houtopslag 😊

In de middaggingen we naar huis. Ik deed mee aan de jaarlijkse inzameling- en TV-actie.

De burgemeester met blauw t-shirt aan

Bij de bank haalden we alle benodigde spullen op die door de burgemeester en vice-burgemeester werden uitgereikt. Samen met Solgunn ging we deur aan deur in een bepaald deel van de gemeente. De opbrengst ging dit jaar naar Unicef. Het is fijn om op deze manier bij te kunnen dragen aan een goed doel.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *