3/8: Rødlandstua en Storrota

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Vandaag hebben we een Stikk UT!-tochtje naar Rødlandstua (355 mtr) en Storrota (115 mtr) gemaakt. Deze tochtjes wilden we gisteren al doen maar het weer was al wisselvallig. Maar we wilden het proberen. Toen we de auto uitstapten om aan de tocht beginnen, begon het vreselijk te regenen en zijn we huiswaarts gegaan. Thuis hebben de maaltijd gegeten.

Maar vanavond was het een hele mooie avond. Het is geen lange tocht, maar je komt al vrij snel op hoogte via een zig-zaggend pad.

    

Op Rødlandstua heb je een mooi uitzicht naar het westen, noorden en oosten. Alleen niet naar het oosten, daar ligt een grote berg voor.

    

Op de top waren twee gezinnen met kinderen. Met name de ouders waren vrij rumoerig en zagen we ons genoodzaakt een andere plek op te zoeken waar we in alle rust konden zitten om van ons eten te genieten.

Gert had het thuis al gemaakt en dan hoeft hij het alleen maar op te warmen. Het was een currygerecht met kikkererwten, bloemkool, groene paprika, ui, knoflook, rode currysaus, kokosmelk en naanbrood erbij. En we hadden er een heel mooi uitzicht bij 😊

Hierna daalden we weer af naar de auto en reden we richting Ålesund als het ware om Rødlandstua heen en perkeerden de auto aan de andere kant van de berg.

Daar liepen we naar Storrota, een supersimpele wandeling, maar toch leuk om op een andere plek koffie te drinken, met een reep chocolade erbij.

Toen naar huis waar we nog een restje van de spannende damesvoetbalwedstrijd Nederland – Engeland konden zien.

Janet