24/6-20/7: Vakantie 2017

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Onze vakantie ligt achter ons. Wederom een wandelvakantie in Noorwegen. We hebben het op één na grootste eiland van Noorwegen, Senja, van noord naar zuid gelopen en dat wilden we ook op Hinnøya doen, het grootste eiland van Noorwegen. Maar dat kwam er niet: er lag nog ongewoon veel sneeuw in de bergen, dat zelfs de noren het abnormaal vonden.

     

Daarom is de vakantie opgesplitst in twee delen. Tussentijds zijn we even naar huis geweest en hebben ons beraad op waar we dan zouden gaan lopen. We kozen voor een nieuw startpunt, Kristiansund, in onze provincie, en vandaaruit naar Kårvatn te lopen, eerst in oostelijke richting en vervolgens in zuidelijke richting. Deel 1 werd dus Senja en Hinnøya en deel 2 werd van K naar K.

Van 4 – 6 juli verbleven we bij Hilde en Stig in Bøstad op de Lofoten. We hadden afgesproken dat we hen een paar dagen zouden bezoeken daar. Omdat Stig oorspronkelijk hier vandaan komt en hij er nog een huis heeft verblijven ze hier in de zomerperiode een langere tijd. Van 6 – 8 juli waren we thuis. Daar hebben we nog een dag in de winkel gewerkt en Gert moest nog iets belangrijks regelen voor zijn werk. Het kwam dus eigenlijk wel een beetje goed uit dat we de vakantie even onderbraken.

Deel 2 starten we bij de luchthaven van Kristiansund. In 2011 hebben we een wandeltocht gedaan waar het plan was om bij Kristiansund te eindigen, maar door hetgeen er op Utøya en in Oslo toen gebeurde hebben we die tocht afgebroken. En nu pakken we hem weer op, alleen in omgekeerde richting.

     

Ondanks dat we het in het noorden af hebben gebroken hebben we een hele fijne vakantie gehad. Het weer was zeer wisselvallig: mooie dagen waar we de korte broek konden dragen maar ook veel dagen met regen. We liepen op mooie strakke paden maar ook soms dagenlang in moerasgebied.

We hebben in ons eigen fijne tentje overnacht (op de mooiste plekjes!), maar ook in berghutten en hotels.

     

     

We hebben sterk stromende rivieren doorwaad maar ook enge bruggetjes moeten gebruiken om over rivieren te komen.

     

Onderweg verschillende keren rendieren gezien, maar ook pas uit het ei gekomen goudplevieren.

     

Onderweg troffen we soms de meest rare dingen aan:

     

Al onze wandelvakanties bundelen we op een site. De noorse versie en de nederlandse versie.

Op deze link vindt je een korte blogg: van elke dag een korte beschrijving met een foto erbij.

Op deze link hebben we de foto’s van de wandelvakantie geplaatst. Klik je op de eerste foto (de rugzakken) dan wordt die vergroot en worden de foto’s in een diavoorstelling getoond (de volgende foto komt na enkele seconden vanzelf).

     

Underveis – Onderweg
Geen verleden, geen toekomst
Tevreden, aanwezig
Iedere stap, is vrede.

(Ole Mauseth)

We hebben het vooral heel erg fijn gehad samen. We kunnen ons niet iemand anders voorstellen om dergelijke vakanties  mee door te brengen.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *