20/6: Buitengewone jaarvergadering

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Op 28 mei is er op de jaarvergadering van de huttenvereniging „Stigenakken Velforening“ afgesproken dat er een extra jaarvergadering ingelast zou worden om een aantal zaken te bespreken die grotere investeringen vereisen. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk leden aanwezig waren werd ook besloten om de vergadering in Ålesund te houden (in die buurt wonen de meeste leden). Voor de gelegenheid had ik een grote „kussentaart“ besteld. En om hem nog mooier te maken had ik er Stigenakken Velforening op laten schrijven. Dat viel in de smaak 🙂

Bijna alle leden waren aanwezig! Degene die niet aanwezig waren konden toch hun stem uitbrengen met volmacht of met een eigen brief. Drie mensen maakten hier gebruik van.

Er werd met name over drie punten vergadert:

  1. Zullen we de weg zodanig aanpassen dat we er het gehele jaar met de auto gebruik van kunnen maken?
  2. Zullen we een electronische regeling treffen waardoor het hek automatisch open gaat als men aan komt rijden?
  3. Verkiezingen.

Nummer 1 en 2 vereisen hoge investeringen. Beide punten vielen met een grote meerderheid. Dus zowel het hek als de weg blijven zoals het is. Gelukkig!!!

Wat betreft punt 3: ik heb na vier jaar penningmeesterschap en secretarisfunctie me niet opnieuw verkiesbaar gesteld. Ik vind dat anderen het maar eens over moeten nemen. En omdat een vrouw eruit gaat moet er ook weer een vrouw in (voorzitter en overig bestuurslid zijn mannen). De verkiezingscommissie heeft echter niemand bereidt gevonden om zich als kandidaat te stellen. Ook op de vergadering zelf werd er in de pauze flink gewerkt om mensen voor de functie te krijgen; zonder succes. Daarom werd besloten dat de vergadering nogmaals een pauze in zou lassen, dat alle mannen de zaal verlieten en dat de vrouwen er samen uit moesten zien te komen wie het van me over zou nemen. Niemand wilde het echter doen en sommigen vonden dat ik zulk goed werk had gedaan dat ze het moeilijk vonden het van me over te nemen. Dat is natuurlijk een mooi compliment maar ook onzin, want niemand hoeft het te doen om de manier waarop en zoals ik het gedaan heb! Toen melde zich er toch iemand: Gerda. Maar… ze wilde geen secretaris zijn, alleen penningmeester. Dat kan maar dat moet het nieuwe bestuur dan bespreken op de eerstvolgende bestuursvergadering. Toen konden de mannen weer binnenkomen en konden de verkiezingen bevestigd worden. Hoera!

Dus wederom een functie minder 😊

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *