10/3: Interview en theater

2017

De verkiezingen in Nederland staan voor de deur. Het feit dat die „nep-blonde“ politicus populair is, wekt interesse, ook in het buitenland. Ja, ook in Noorwegen. Er wordt veel over geschreven in de kranten en er is ook een speciale zending over deze man uitgezonden op de noorse televisie. Nederlanders wonende in Noorwegen worden gevraagd wat zij er van vinden. Ook Gert werd gevraagd om aan een interview bij te dragen, ook als is hij officieel geen nederlander meer maar noor. Hij heeft in voorgaande jaren en sinds we in Noorwegen wonen al heel vaak interviews afgegeven dus het is hem allemaal niet vreemd.

In Ålesund is er een studio van de NRK (Noorse zender) waar het interview werd afgenomen. Dat verliep via techniek met de studio in Oslo. Gert moest om iets voor 18.00 uur aanwezig zijn.

Het interview vond plaats kort na de nieuwsberichten van 18.00 uur. Hij moest plaats nemen in een speciaal geluidsdichte kamer en via een hoofdtelefoon had hij contact met Oslo. Voorafgaand moest hij zijn stem opwarmen en lag er een bericht klaar hoe hij dat kon doen.

In de ruimte ernaast kon ik het allemaal volgen en hoorde ik ook wat Gert gevraagd werd.

Interessant om mee te maken. Al met al duurde het ongeveer 10 minuten.

Toen dit klaar was zijn we naar een restaurant geweest waar we snel even een salade gegeten hebben want om 19.00 uur hadden we kaartjes voor het cultuurhuis, waar we kaartjes hadden voor de theatervoorstelling „I lånte fjær“ (In geleende veren) van Bjarte Hjelmeland. Een geweldige humoristische voorstelling.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *