20/1: Jaarvergadering Ørskogkoret

2017

De sneeuw van de afgelopen dagen verdween weer in sneltreinvaart vanwege warmere temperaturen. Dat leidde tot een overvolle kolkende rivier.

    

De jaarvergadering van Ørskogkoret stond in het teken van „er-op-of-er-onder“. Ons koor heeft het laatste jaar veel leden verloren. We zijn te klein en met te weinig mensen nu om 1) zangbaar te zijn en 2) alle opgaves uit te kunnen voeren. Met zo’n klein clubje mensen die contributie betalen hebben we ook te weinig inkomsten om de dirigent te kunnen betalen.

    

Het bestuur bereidde de jaarvergadering dan ook voor met het voorstel om een pauze in te stellen tot na de zomer, de publiciteit te zoeken en te hopen dat andere jongere krachten zich gaan melden om het koor voort te kunnen zetten.

    

Het advies van het bestuur werd zonder problemen aangenomen door de leden. In oktober houden we een nieuwe jaarvergadering en zullen dan besluiten wat we gaan doen. Ondertussen gaan we door met het recruteren van leden. Maar ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in. We hebben al zoveel geprobeerd om nieuwe leden te krijgen, zonder succes.

    

Na de vergadering begaven we ons aan tafel waar we een heerlijke maaltijd nuttigden op kosten van het koor. Het werd heel erg gezellig.

    

Een aantal mensen hielden een speech waarin ze aangaven hoe belangrijk het koor voor hen is (geweest) en nog is. Wat ik ga doen weet ik nog niet. Eerst maar eens afwachten en daarna verder zien.

Met de minibus werden we weer opgehaald.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *