28-29/5: Ørskogdagen en Sommardans

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

Elk jaar wordt er in de gemeente de Ørskogdagen georganiseerd. Hier de link van vorig jaar. Ook al waren er vorig jaar slechts twee deelneemsters voor de «hoge hakken race» (die ik vorig jaar in gang heb gezet), het weerhield me er niet van om deze nogmaals te organiseren. Mijn doel was om een toename te krijgen van 100% (dus vier deelneemsters). Maar ik had al een hint gekregen dat het er meer zouden worden: iemand belde me dat er die dag een vrijgezellenfeestje werd georganiseerd en dat men als verrassing voor de bruid had besloten om aan de loop mee te doen. Maar de bruid mocht het niet weten en tegen de tijd dat de loop begon kwam er een groep met tien vrouwen aanlopen. Allemaal op hoge hakken. En die werden allemaal goed gekeurd. Dus geen toename van 100% maar van 600%.

De afstand was net als vorig jaar hetzelfde parcour van 100 mtr. Het werd een prachtige happening van een groep gillende, lachende en rennende vrouwen. En iedereen kwam heel over de finishlijn. Heerlijk!

01

Gunnhild was, net als vorig de eerste over de streep (ik kan las organisatrice toch slecht de llop gaan winnen…). Ik had voor de winnares een «wisselbeker» gemaakt: een met gouden lak bespoten hoge hak-schoen.

02

Die kreeg van een schoenenbedrijf in de buurgemeente. Gert heeft een mooie steen gevonden, er een gat in geboord en met een schoef werd de schoen aan de steen vast gemaakt. Gejuich allom toen die werd uitgereikt. Volgend jaar Gunhild opnieuw de race moeten winnen wil ze de Wisselbeker behouden.

Gert deed ‘s middags mee aan een modeshow en was mannequin. Hij zag er heel mooi uit, maar helaas heb ik hier niets van kunnen zien omdat ik in de winkel moest zijn. We hebben elkaar die dag geregeld even af moeten wisselen.

03

‘s Avonds was er weer een zomerdans, georganiseerd door Ørskogkoret. We hadden dit jaar twee bands die elkaar afwisselden waardoor het publiek non-stop kon dansen. Dit gebeurde buiten op het plein tussen de bank en het dorpshuis. Het werd een gezellige avond zonder rare gebeurtenissen. Het werd laat en toen ik thuis kwam lag Gert al lang in bed.

Terje, Hans Arne en Ola

Terje, Hans Arne en Ola

De volgende dag moest het dorpshuis en het plein weer opgeruimd worden: tafels en bank naar de opslagplaats, dranghekken rond het plein afbreken en wegbrenen, keuken en bar opruimen. We waren helaas met niet vele mensen en ik kon zelf ook maar een paar uurtjes meedoen omdat er in ons huttenveld de jaarvergadering gepland was. Aangezien ik penningmeester en secretair ben moest ik daar wel bij zijn.

05

Bij het hek aangekomen zagen we dat het oude houten hek weg was en dat er een nieuw ijzeren hek was gekomen. Ziet er goed en degelijk  uit. De vergadering verliep verder ok. Er kwamen 16 personen op af. Meestal is het een vast clubje die er komt.

06     07

Nadat de vergadering klaar was zijn we naar een tuincentrum gereden waar we planten hebben gekocht voor de schuine helling tussen ons huis en de parkeerplaats.

08     09

Gert heeft daar planken gemaakt zodat de grond „vast gehouden“ wordt en waar de planten komen te staan. Dit heeft hij voor zijn rekening genomen.

10     11

12

Ik heb de parkeerplaats aangepakt en van onkruid ontdaan.

Voor

Voor

Na

Na

In de tuin hebben we ook een pruimenboompje geplaatst. Toen we het huis kochten in 1998 stond op dezelfde plek ongeveer ook een pruimenboom, een hele oude. Die is echter omgevallen. Hopelijk krijgen we van de nieuwe een goede oogst, alhoewel we er dit jaar nog niets van verwachten.

13

’s Avonds heeft Gert heerlijke gekookt: verse asperges met gerookte forel uit de winkel.

16

En zo vloog dit weekend vol met verschillende activiteiten weer om.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *