20/02: Verjaardag Janet

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

Als kind telde ik al weken vantevoren af wanneer ik jarig zou zijn. Op de kalender kwamen er steeds meer kruisjes. Wordt je ouder is het toch meer een dag zoals alle andere dagen. Ik heb er nu een beetje een ambivalent gevoel bij: ik verheug me er op maar gelijktijdig hoeft de aandacht ook weer niet. Maar het rare is dat als de aandacht er niet is dan klopt er ook iets niet… Hoe dan ook: het werd al met al een fijne dag 🙂

Middernacht waren we nog wakker en Gert feliciteerde me van harte! Normaliter komt hij dan ook met een cadeautje voor de dag iets wat hij dit keer niet deed… Maar toen we naar bed gingen zag ik dat er aan de kamerwand iets hing wat er voorheen niet hing: een schilderij! Een prachtig schilderij wat ik op de noorse Marktplaats ooit al eens had gezien. Het is een schilderij van Helge E. Strand, zoals het schilderij mee ondertekend is. Dit is echter een pseudoniem. Zijn echte naam was Helge Eugen Lindholm, een zweedse schilder, die geboren is in 1922 en overleden in 1996. Hij heeft diverse internationale exposities gehad in zowel binnen- als buitenland.

01

De titel van het schilderij is „Takk for handelen“ (Bedankt voor het handelen). Past wel bij Stolt Mat J Maar hij komt niet in de winkel te hangen. Hij hangt nu in de woonkamer.

We hebben goed geslapen maar ik was al vroeg wakker: 7 uur. Ben er toen uitgegaan en ben de dag begonnen 10 km hardlopen. Toen ik thuis kwam was Gert ook wakker en heeft hij een lekker ontbijt gemaakt.

02

Hierna zijn we naar de winkel gegaan waar we een paar uurtjes gezeten hebben. Er lag ook een pakketje in de brievenbus, van Jennie en Dick. Daar kwamen hele mmoie cadeautjes uit voor zowel mijn verjaardag als die van Gert in maart.

Vigdis van de leesgroep kwam ook langs en kwam een heel mooi cadeau brengen: een nog warm vers gebakken brood van meel wat zij in onze winkel gekocht had, ingepakt in een mooie linnen doek. Wat ontzettend lief!

Na het sluiten van de winkel zijn we naar huis gegaan en hebben de koffer gepakt en zijn naar Marit en Reidar gereden. We hadden aan hen gevraagd of zij die dag samen met ons wilden vieren. We zijn naar Ålesund geweest. Daar hebben we ingechecked in hotel Brosundet. Vervolgens zijn we de Aksla opgeweest. Via de nieuw aangelegde trap met meer dan 400 treden kwamen we boven aan en kregen een prachtig uitzicht over Ålesund-city.

03

Ålesund staat op nummer drie van de meest mooie plaatsen in de wereld, volgens „‘s Werelds heftigste“.

05

We stopten bij een „gapahuk“. Op deze link kun je lezen wat een „gapahuk“ is. Daar opende Marit haar rugzak en toverde er allerlei moois uit: een tafelkleedje, plastic glazen, een fles prosecco, servetjes, kaasjes, crackertjes, doos chocoladebonbons en een cadeautje. Wat leuk allemaal!

06

In het pakketje zaten onderzetters en servetten met vlinders erop en een kleurige sjaal. Prachtig! Wat een verrassing!

07

Vervolgens daalden we via een ander en oudere trap, waar we nog nooit geweest waren, weer terug naar het hotel.

10

Het was inmiddels al begonnen te schemeren, wat een mooi plaatje gaf over Ålesund.

12

We kleedden ons om en begaven ons naar restaurant Maki, op de begane grond van het hotel waar we overnachten. Daar hadden we een 7-gangen menu besteld, wat werkelijk geweldig was. Veel visgerechten maar ook een goed stukje biefstuk. Het werd een gezellige avond.

De volgende dag wilden we een wandeling maken langs de fjord maar het was heel „zuur“ en regenachtig weer dus we reden terug naar Sjøholt waar we M&R weer thuisbrachten, Bij thuiskomst hebben we samen nog hard gelopen (en Gert nog een stuk geroeid heeft thuis). En zo verliep mijn verjaardag. Nu weer een jaar wachten 🙂

Janet

3 gedachten over “20/02: Verjaardag Janet

  1. Janet

    Dank je wel Hans!
    Ja, Mary was erg leuk 🙂 En nu is het “gewone leven” weer gewoon aan de gang 🙂 Ook prima! 🙂

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *