31/10: Liefdesconcert koor

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Met het koor Ørskogkoret zijn we na de zomer weer begonnen met oefenen. We hebben ons sinds die tijd gericht op een optreden: een concert met liefde als thema. We hebben flink geoefend op tien nummers, in vijf verschillende talen: noors, zweeds, engels, latijns en afrikaans.

We wilden voor dit concert graag de kerk gebruiken omdat hier een prachtige acoustiek is! Voor die tijd moesten we de kerk om toestemming vragen of de liedjes die we uit hadden gekozen geschikt waren. We hadden namelijk niet alleen maar christelijke nummers maar ook diverse popnummers. Ze werden allemaal goedgekeurd.

Om meer publiek te trekken hadden we een gastkoor uitgenodigd. Het werd het dameskoor uit Stordal: Big Valley Voices (Stordal betekent „Groot dal“). Zij hadden een zes-tal nummers uitgekozen. Dit koor zingt geen acapella zoals wij doen en zij gebruiken muziek van een cd ter ondersteuning.

Ørskogkoret (ik sta voorste rij 2e van links)

Ørskogkoret (ik sta voorste rij 2e van links)

Het werd een heel leuk en afwisselend concert, met ons koorlid Pål als programmaleider. Het concert was opgedeeld in vijf delen in deze volgorde: Ørskogkoret, Big Valley Voices, zelfgeschreven pianostuk van Jon (onze dirigent), Ørskogkoret en tot slot stonden beide koren op het podium en zong Maria (dirigente van BVV) „You Raise me Up“ (solo), waarbij de koorleden meezongen met het refreng.

Als laatste dankte ik het publiek, de beide dirigenten, de programmaleider en het gastkoor voor hun inzet. De leden van het dameskoor kregen elk een roos en de dirigenten een paraplu bedrukt met G-sleutels.

Maria en Jon

Maria en Jon

We kregen positieve reacties en staande ovatie van het publiek (142 in totaal). Heel misschien treden we ook nog een keer op in Valldal, maar dat is nog niet officieel besloten in het bestuur.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *