13+17+19+20/7: In het teken van eten

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Op 14 september vinden de gemeentelijke verkiezingen plaats. Op de eerste dag van de vakatie, 13. juli, ging de verkiezingscampagne van start. Vanuit de partij, waar wij lid van zijn, hadden twee kandidaten besloten om alle gemeenten in de provincie te bezoeken… per fiets! Het startschot werd gegeven in Molde en onze gemeente was de eerste gemeente die ze bezochten. Zij wilden graag onze winkel bezoeken om te zien hoe die er uit ziet en om te horen hoe het met de activiteiten gesteld is in de gemeente om gezondheid te bevorderen.

De twee dames, Marit en Kristin Marie kwamen in de stromende regen over de bergpas bij ons aan. Ik ving ze op met een droge handdoek en een lunch met etenswaren uit de winkel. Dat viel zeer in de smaak.

Janet legt uit wat er op het menu staat

Janet legt uit wat er op het menu staat

Ook onze partijleider Karl Johan en Gert waren aanwezig alhoewel die laatste helaas niet de hele tijd er bij kon blijven.

Marit, Karl Johan, Gert en Kristin Marie

Marit, Karl Johan, Gert en Kristin Marie

03

Na een aantal foto’s genomen te hebben stapten de dames weer op de fiets, op weg naar de volgende gemeente. Dappere dames!

04   05

Het is in het algemeen een hele beroerde zomer geweest in Noorwegen, in grote delen van het land. Dat was ten opzichte van vorig jaar wel een tegenvaller. Maar de dagen die mooi waren werden goed benut om zoveel mogelijk buiten te zijn.

06    07

Vrijdag 17 juli aten we dan ook lekker buiten op het terras waar Gert op het oude potkacheltje een stukje kipfilet grilde.

08

Zondag 19 juli kwam Jakup bij ons eten. Dat moest weer binnen gebeuren omdat het toen weer te koud was om buiten te eten. Jakup komt oorspronkelijk uit Polen en heeft in de zalmrokerij gewerkt, waar Gert bedrijfsleider is.

09

Gert had heerlijke tapas gemaakt en dat ging er bij iedereen in als koek.

Molenaar Elias

Molenaar Elias

Voordat we op vakantie gaan moeten we zorgen voor voldoende producten in de winkel van Stolt Mat zodat de vervangers uit de voorraad konden halen. Zeker die producten die van iets verder moeten komen. Zo ben ik maandag 20 juli naar de molenaar geweest waar we onze meelproducten vandaan halen. Ik was er al verschillende keren geweest maar nog nooit in de ruimte waar gemaald wordt en dit keer vroeg ik Elias of ik dat gedeelte kon zien. Tuurlijk was dat geen probleem.

Beneden is de ruimte waar het gemalen koren in zakken opgevangen wordt. De molens met molenstenen staan een verdieping hoger.

11

Er staan drie grote bakken waarin de stenen liggen. Wellicht valt het de lezer op dat de linker molenbak lichter van kleur is. Toen Elias de molen kocht was deze molenbak niet meer in goede staat. Samen met iemand anders heeft hij een nieuwe gemaakt. Zoveel mogleijk van de originele bak heeft hij wel in gebruik genomen.

Hij liet me ook de stapel reserve molenstenen zien. Die wegen wel heel wat kilootjes…

12

Het was erg bijzonder om in “het heilie der heiligen” geweest te zijn. Elias vond het in elk geval bijzonder fijn dat ik interesse had in hoe de molen eruit zag en hoe er gewerkt wordt. Voor ons als verkoper is he took belangrijk om te weten waar de producten vandaan komen zodat we de klant ook weer beter kunnen informeren.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *