13-15/3: Conferentie koor

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Met Marit

Met Marit

De jaarlijkse conferentie van het noorse koorverbond, afdeling Sunnmøre, waar ons koor onder valt, is goed verlopen. Van vrijdag tot zondag verbleven Marit en ik in het hotel in Ulsteinvik. Marit is geen bestuurslid maar niemand van het bestuur kon of wilde mee en toen heb ik gezegd dat ik iemand meeneem die wel meewilde. Gelukkig zei Marit ja. Meestal zie je dezelfde gezichten op de conferentie dus ik zie het als een kleine reünie.

Zangkoor-aperitief

Zangkoor-aperitief

Aandachtige luisteraars

Aandachtige luisteraars

Vrijdagavond wordt er informatie gegeven over nieuwtjes in het koorverbond. Daarna is er een koor wat zingt en gaan we aan tafel.

Naar Flø

Naar Flø

Zaterdag werd er een cursus gegeven over hoe een internetsite aan te maken maar die werd vorig jaar ook al gegeven en wij hebben al een internetsite dus daar hebben we niet zoveel geleerd. Om die reden zijn Marit en ik na de lunch naar Flø gegaan: een klein gehucht vlak bij Ulsteinvik. Prachtig gebied. De zon scheen mooi en we konden genieten van de uitzichten en de kustlijn.

Grafheuvels

Grafheuvels

06

Godøy op de achtergrond

Godøy op de achtergrond

Ålesund op de achtergrond

Ålesund op de achtergrond

10   11

Het avondeten was heel bijzonder: operabanket. Daar moesten we ons vantevoren voor opgeven.

15

Er werd eten geserveerd en tussen de gerechten door werd er klassieke muziek gespeeld en gezongen. In een grote zaal stonden circa 18 ronde tafels opgesteld. Ervoor was een podium waar de muzikanten en operazangers stonden. Het werd een geweldige avond, met goed eten, goed drinken en uitstekende professionals die muziek en zang ten gehore brachten.

15a
Ook wij koor-aanwezigen deden nog een scetch: flasmob. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: een groep mensen verzamelt zich plotseling op een openbare plek (of anders waar veel mensen zijn), die ze samen een bijzondere handeling uitvoeren, voor ze zich vervolgens weer verspreiden en overgaan tot de orde van de dag. Wij hadden de afgelopen dagen al een nummer in kanon ingeoefend en als eerste moesten de sopranen plotseling gaan staan, toen de alten, tenoren en tot slot de vbassen. We moesten onafhankelijk van elkaar tussen de tafels doorlopen en naar het podium lopen waar iemand stond te dirigeren. Toen we er allemaal stonden gaf de dirigent aan dat we ons om moesten keren waar vervolgens een andere dirigent tussen de tafels stond die het dirigeren over ging nemen tot dat de laatste toon gezongen werd. Vervolgens begaven we ons weer naar onze eigen plekken. Ik had er nog nooit aan meegedaan maar het was ontzettend leuk om te doen!

Tegen middernacht was alles afgelopen en zijn Marit en ik ook naar de kamer gegaan. De volgende dag was de jaarvergadering.

Jaarvergadering

Jaarvergadering

Die is heel goed verlopen. Voor de lunch trad er nog weer een koor op. Prachtig.

16

En na de lunch ging ieder weer huiswaarts. Het werd een leuk en goed weekend.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *