19-21/9 Jønsbu en årsmøte

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Vrijdag was het goed weer voor de wandeling maar zaterdag sloeg het weer om naar regen. Echt herfst.

DSC_0321 - Kopi

Gert had vrijdag al een nieuwe opslagruimte voor hout gemaakt en die staat nu op de plek. Ook heeft hij de uilenkast weer leeggemaakt en hebben we er een nieuwe onderlaag ingelegd. Nu maar hopen dat er weer eieren in gelegd worden.

Schoonmaak van de uilenkast

Schoonmaak van de uilenkast

Ik heb de stukken doorgelezen die op de gemeenteraad komende donderdag worden behandeld. Heb wat brieven geschreven en het boek uitgelezen van de leesgroep. Goed boek, maar met een wat macabere inhoud.

Jaarvergadering

Jaarvergadering; Magnar is voorzitter

Zondagmiddag hadden we de jaarvergadering van de huttenvereniging. Ik ben penningmeester en secretaris dus hield de notulen bij. Van de 29 huten die er staan waren er 20 gerepresenteerd. Dat is veel. Reden was het electriciteitsproject wat in de omgeving wordt aangelegd. In een eerdere weblog heb ik er al over geschreven.

Zowel mensen die zich niet aangesloten hebben bij het project als degenen die dat wel zijn hebben veel kritiek gegeven; met name aan onze bovenbuurman waar ik in de vorige log over schreef. Het werd een heftige discussie. We zijn het er over eens dat we samen moeten leven in het huttengebied en dat iedereen rekening moet houden met iedereen. Er is afgesproken dat het bedrijf en de huttenbewoners de omgeving zo goed mogelijk de omgeving weer in originele staat brengen, omgezaagde boomstammen opruimen, enzomeer. Maar ik zie ook wel dat dat allemaal erg moeilijk is. Hoe kun je omgezaagde bomen met een doorsnee van 40-50 cm weer in oorspronkelijke situatie terugbrengen?

We zullen zien hoe het gaat. Ze zijn nog lang niet klaar en deze winter zullen ze ws nog geen licht in de hut hebben want het bedrijf heeft onvoldoende kabels…

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *